Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

13. 09. 2018. 13:26 >> 13:30
5

SLUČAJ SKRIPALJ

Osumnjičeni Rusi tvrde da su bili turistički u Britaniji

Dvojica Rusa koje je London identifikovao i optužio da su odgovorni za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke u Engleskoj, rekli su u izjavi za jednu rusku televiziju da su bili u martu u Solzberiju kao turisti.

U intervjuu za rusku televiziju RT, dva muškarca, koja liče na dvojicu osumnjičenih čije slike su objavljene u Britaniji, rekli su da su posjetili Solzberi u martu, nazivajući ga "divnim gradom" i da su htjeli da posjete čuvenu katedralu u tom gradu, prenosi Frans pres.

Oni su potvrdili da se zovu Aleksander Petrov i Ruslan Boširov, kako su navele britanske vlasti koje ih optužuju da su agenti ruske vojne obavještajne službe GRU.

Britanija je navela da su Boširov i Petrov agenti vojne obavještajne službe koji su poslati u Solzberi da otruju bivšeg ruskog agenta Skripalja i njegovu kćerku. Britanija je objavila snimke nadzornih kamera na kojima se oni vide kako se šetaju po Skripaljevom kraju.

Petrov i Boširov kažu da su tog dana, 4. marta, kada su u besvjesnom stanju nađeni Skripalji njegova ćerka, išli u London vozom, ali da su se vratili u hotel, jer su bili mokri. U Solsberi su išli turistički, jer su im prijatelji preporučii da ga obiđu, ali kažu da ne znaju gdje je kuća Sergeja Skripalaj.

"Možda smo i prošli pored nje, ne znamo", kazali su oni u tom intervjuu, čiji djelovi su tek objavljeni. Urednica RT je rekla da su je lično oni kontaktirali i da su joj ispričali "svoju priču", ko su, odakle su, kako su doputovali u London...

Međutim, britanski istražni organi vjeruju u tu verziju već tvrde da imaju dovoljno dokaza da su u pitanju, ne turisti već doboro obučeni dvostruki specijalni ruski agenti.

Njihovo pojavljivanje na ruskoj televiziji uslijedilo je poslije jučerašnje izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina da su u Rusiji pronađena dvojica osumnjičenih, koji su civili, a ne agenti ruske vojne obavještajne službe, kako tvrde Britanci, i koji nijesu uradili ništa kriminalno.

Putin, koji je govorio na ekonomskom forumu, pozvao je dvojicu muškaraca da se pojave u nekim medijima i da ispričaju svoju priču.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније