Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 09:51   >>  09:48

VATIKAN

VIDEO: Papa održao posljednju misu

Papa Benedikt XVI održao je juče, na dan početka uskršnjeg posta, svoju poslednju misu kao poglavar Rimokatoličke crkve.

Misa je održana u Bazilici Svetog Petra, pošto su mnogi vjernici došli da se posljednji put mole sa papom, u prisustvu velikog broja kardinala.

Kardinal Tarčizio Bertone je zahvalio Benediktu na primjeru koji je dao služeći kao papa, uslijedio je dug aplauz, a iz publike se čulo "Živio papa".

U svojoj poslednjoj homiliji, Benedikt XVI je izrazio nadu u ujedinjenu crkvu koju neće dijeliti unutrašnja rivalstva.

Papa Benedikt XVI (85) u ponedeljak je objavio da će se 28. februara povući s dužnosti. Kao razlog je naveo svoje zdravstveno stanje i starost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније