Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 09. 2018. 21:40   >>  21:28

EKVADOR

Zaplijenjena tona kokaina u vojnoj bazi

Više od tone kokaina namijenjenog Meksiku zaplijenjeno je u jednoj bazi ekvadorskog ratnog vazduhoplovstva, a dva vojnika su uhapšena, saopštile su danas vlasti.

Višemjesečna istraga je dovela do identifikovanja mreže za šverc droge koju su vodili pripadnici vazduhoplovstva, rekao je direktor jedinice za borbu protiv droge Karlos Alulema. 

Pripadnici policije i tužilaštva su pretresli bazu u Manti, luci na Pacfiku, i otkrili više od 1,1 tone kokaina, uskladištenog za "kasnije slanje u Meksiko". 

Komandant ratnog vazduhoplovstva, general Patrisio Mora, ranije je rekao da je "vozilo koje je prenosilo oko tonu droge" zaustavljeno na zemljištu aerodroma u Manti i da su uhapšena dva vojnika. 

On je novinarima rekao da uhapšeni vojnici nijesu zaposleni u bazi Manta, kao i da vojska sarađuje s istražiteljima na rasvijetljavanju "izolovanog slučaja u koji je umiješano osoblje vazduhoplovstva". 

Aerodrom u Manti se koristi i za vojne i za civilne potrebe. 

Prošle godine je u Ekvadoru zaplenjeno 98 tona droge, a 2016. je sa 110 tona oboren rekord.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније