Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: P.B. ]

15. 09. 2018. 09:25   >>  09:09 2

MERKEL TVRDI

Rusija vodi hibridni rat

Njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da njena zemlja jača svoje odbrambene kapacitete naspram "hibridnog rata" koji po njenoj ocjeni vodi Rusija.

Merkel je to saopštila obraćajući se njemačkim vojnicima raspoređenim u NATO bazi Rukla u Litvaniji.

"Ovdje ste suočeni sa situacijom koja predstavlja drugi dio ruske vojne doktrine, ideju hibridnog rata", rekla je Merkel obraćajući se njemačkom kontingentu u okviru NATO snaga zaduženih da odvrate Rusiju od svakog napada.

Zemlje članice Alijanse optužile su Moskvu da pribjegava tehnikama "hibridnog rata" od subverzije do propagande, preko sajber rata, da bi iznurili zapadne zemlje bez pokretanja punog vojnog odgovora NATO.

Rusija je demantovala više puta da ona organizuje takve napade optužujući Alijansu da podstiče trku u naoružanju.

Merkel je rekla da u Njemačkoj nisu toliko naviknuti na hibridni rat i da je zato u okviru njemačkih vojnih snaga oformljeno specijalno odjeljenje za sajber napade da bi razvili kapacitete u toj oblasti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније