Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

17. 09. 2018. 23:49   >>  23:35

GLOBALNE ISPORUKE

Nafta srušila rekord

Isporuke nafte u svijetu prošlog mjeseca su dostigle novu rekordnu vrednost, čime je ponovo potvrđena dominacija nafte u energetici.

Međunarodna agenciju za energiju (IEA) saopštila je da su globalne isporuke prvi put dostigle 100 miliona barela dnevno.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i SAD su povećali proizvodnju, navela je IEA.

Proizvodnja u SAD se vratila na rekordne nivoe iz 2014, ali je IEA dodala da će se rast proizvodnje usporiti sledeće godine usljed uskih grla u isporukama na nafte na tržišta.

Zemlje OPEK-a pokrivaju oko trećinu ukupne proizvodnje. Veće isporuke iz Libije, Iraka, Nigerije i Saudijske Arabije, nadoknadile su pad u Iranu, koji se suočava sa novim američkim sankcijama, i u Venecueli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније