Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

17. 09. 2018. 12:32 >> 12:14

U AUSTRALIJI

U jagodama otkrivene igle za šivenje

U šest saveznih država u Australiji prijavljeni slučajevi pronalaska jagoda iz trgovina u kojima su se nalazile igle za šivenje. Australijske vlasti naredile su istragu.

Jedan muškarac završio je u bolnici nakon što je pojeo jagodu u kojoj se nalazila igla.

Nekoliko proizvođača povuklo je jagode, a najveći trgovinski lanac na Novom Zelandu iz predostrožnosti je prestao da prodaje australijske jagode.

Australijski ministar zdravlja Greg Hunt, naredio je Agenciji za hranu Australije i Novog Zelanda da sprovede istragu o tome što se događa.

"Ovo je vrlo okrutan zločin i napad na javnost", izjavio je ministar Hunt.

Lokalne vlasti takođe sprovode istragu, no još niko nije osumnjičen.

Prvi slučajevi jagoda u kojima se nalaze igle pojavili su se prošle sedmice u saveznoj državi Kvinslend, a potom su uslijedile prijave iz Novog Južnog Velsa, Viktorije, sa teritorije australijskog glavnog grada, Južne Australije i Tasmanije.

Policija i uzgajivači smatraju da je moguće da su se nakon prvog slučaja pojavili "imitatori".

Savezna država Kvinslend nudi 100.000 australijskih dolara za informacije o slučaju.

"Zašto bi osoba zdravog razuma ugrozila zdravlje beba, djece ili bilo koga ovim užasnim činom?" upitala je premijerka Anastasija Palasčuk.

U Udružnju kvinslandških uzgajivača jagoda, sumnjaju da je igle u jagode postavio "nezadovoljni radnik", ali policija smatra kako je još uvijek prerano donositi takve zaključke.

Zdravstveni stručnjaci savjetuju Australijancima da jagode razrežu prije nego što ih pojedu.

Uzgajivači su zabrinuti, jer su se igle u jagodama pojavile na vrhuncu sezone, pa bi mogle imati negativan učinak na prodaju koji se procjenjuje na nekih 130.000 australijskih dolara godišnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније