Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 09. 2018. 07:42   >>  07:23

IZNAD SREDOZEMNOG MORA

Ruski vojni avion nestao s radara

Ruski vojni avion "IL-20" sa 14 osoba nestao je sa radara iznad Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

RIA Novosti navodi da se to dogodilo nedaleko od baze Hmeimim u Siriji.

Tass javlja, pozivajući se na saopštenje Ministarstva, da je avion nestao s radara tokom napada četiri izraelska aviona F-16 na sirijske ciljeve u sirijskoj provinciji Latakiji.

U saopštenju se navodi da je veza sa posadom izgubljena u trenutku kada se avion nalazio 35 kilometara od obale Sirije. 

Sudbina članova posade "Iljušina 20" je, za sada, nepoznata, a pokrenuta je operacija potrage i spasavanja, stoji u saopštenju. 

Istovremeno, RIA Novosti javlja, pozivajući se na rusko Minsitarstvo odbrane, da je u vrijeme kada je izgubljena veza s posadom ruskog aviona, registrovano lansiranje raketa sa francuskog broda "Overnj". 

Sirijska protivvazdušna odbrana u ponedjeljak je presrela i oborila rakete ispaljene na nekoliko vojnih i civilnih lokacija u oblasti Latakija, javila je agencija Sana. Kako se navodi, oboreno je nekoliko raketa. 

Sana je objavila da su mete bili industrijski objekti, dodajući da za sada nije poznato ko je ispalio rakete, prenio je Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније