Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Izvor: RSE [ Objavio: O.Z. ]

18. 09. 2018. 20:15 >> 19:57

ZAHVALIO MUNU

Kim: Samit s Trampom stabilizovao region

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un rekao je u utorak da je njegov samit u junu s američkim predsjednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbjednosnu situaciju u regionu.

Kim je ovo izjavio tokom sastanka s južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-Inom u Pjongjangu, prenose agencije.

Kako se navodi, Kim se zahvalio južnokorejskom predsjedniku Munu zbog posredovanja u organizovanju samita s Trampom u Singapuru.

Južnokorejski predsjednik Mun Džae In stigao je u utorak u Pjongjang na treći samit s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom u nadi da će oživeti pregovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Vođe dvije Koreje imali su u utorak prve detaljnije razgovore u Pjongjangu, razgovori se nastavljaju u srijedu, a južnokorejski predsjednik Mun će se vratiti u četvrtak u Seul.

Nakon sjutrašnjeg sastanka objaviće zajedničko saopštenje.

I drugi visoki zvaničnici dvije zemlje prisustvuju sastancima. Iz kancelarije južnokorejskog predsjednika navodi se da će u centru samita biti kako postići denuklearizaciju, smanjiti vojne tenzije između dvije Koreje i unaprijediti veze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније