Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2018. 16:18   >>  15:59 2

ŽELI SASTANAK I SA POMPEOM

Mun: Kim traži novi samit sa Trampom

Vođa Sjeverne Koreje Kim Džon Un tražio je da se po drugi put sastane s američkim predsjednikom Donaldom Trampom, rekao je južnokorejski predsjednik.

Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In na konferenciji za novinare o trodnevnom boravku u Sjevernoj Koreji naveo je da mu je Kim rekao da želi da američki državni sekretar Majk Pompeo dođe u Pjongjang na nuklearne razgovore, prenio je Asošiejted pres.

Mun je rekao da će Trampu prenijeti privatnu poruku od Kima kada se s njim bude vidio sljedeće nedjelje na Generalnoj skupštini UN.

On je rekao da će s Trampom razgovarati o pitanju proglašenja kraja Korejskog rata koji je vođen od 1950 do 1953, ali je završen primirjem.

Mun i Kim se zalažu da se kraj rata proglasi do decembra. Mun je rekao da se s Kimom dogovorio da takva "politička deklaracija" nije povezana s povlačenjem 28.500 američkih vojnika stacioniranih u Južnoj Koreji.

Južnokorejski predsjednik je tri dana boravio u Pjongjang gdje se treći put ove godine sastao s Kimom. Mun je imao ključnu ulogu posrednika u organizovanju susreta Kima i Trampa 12. juna u Singapuru.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније