Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 09. 2018. 20:58 >> 20:41
1

MATVIJENKO PORUČILA

Rusija želi da izađe iz Savjeta Evrope

Predsjednica Savjeta Federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da u Rusiji sazrijeva želja da se izađe iz te organizacije.

Ona je to izjavila na sastanku sa predsjednicom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Lilijan Mori Paskje. "Iskreno govorim, ako se Savjet Evrope sa tim pomiri, ako ne poštuje učešće Rusije, onda mora da bude tako. Nema smisla dalje odgađati pauzu“, rekla je Matvijenkova.

Prema njenim riječima, neke odluke PS SE, uključujući i izbor sudija i komesara Savjeta Evrope, nijesu legitimni bez učešća Rusije. Ona je dodala da situaciju u PS SE ocjenjuje kao kritičnu i u suprotnosti sa „principom parlamentarizma“.

Ona je podsjetila da se pregovori o statusu Rusije u organizaciji vode već četiri godine i „sve stoji na mrtvoj tački“.

Početkom oktobra treba da se održi redovna sjednica PS SE, gdje će se prvi put razmatrati tema koju je od 2014. godine ruska strana više puta predlagala — spriječavanje primjene sankcija protiv nacionalnih delegacija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније