Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 09. 2018. 09:40 >> 19:08
2

ODGOVORNA ID?

Iran: 24 mrtvih u napadu na paradu

Najmanje 24 osobe poginule su, a preko 50 je ranjeno danas u napadu naoružanih ljudi na vojnu paradu u jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu, javljaju iranski mediji.

 

Agencija Fars, koja je bliska Revolucionarnoj gardi, javlila je da su dva naoružana napadača u maskirnoj uniformi, na moticiklima izvela napad.

Agencija Isna je javila da je ubijeno osam ili devet vojnika, i da su ranjeni u kritičnom stanju, pozivajući se na guvernera provincije Kuzestan, gde je Ahvaz glavni grad.

Državna agencija Irna javila je ranije da je poginulo više civila u napadu ali da se ne zna njihov broj, kao i da nijedan zvaničnik prisutan na paradi nije pogođen, prenosi Frans pres.

Prethodno je državna televizija izvijestila da je izvršen napad na vojnu paradu u Ahvazu, organizovanu povodom Nacionalnog dana oružanih snaga, kao i da ga je sprovela "grupa" nepoznatih napadača.

U izvještajima pominjalo se da su napadači "takfiri", izraz ranije upotrebljavan da se opišu članovi Islamske države.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније