Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 09. 2018. 09:30 >> 09:27

NIGERIJA

Pirati oteli 12 mornara i švajcarski brod

Naoružane grupe napale su švajcarski brod u blizni obale Nigerije i otele su 12 članova posade, saopštilo je kasno sinoć švajcarsko Ministarstvo inostranih poslova.

Brod "Glarus" napadnut je duž nigerijske obale i vlasti su u kontaktu s vlasnikom broda, navodi se u saopštenju. Lokalni mediji prenijeli su da su brod koji je prevozio pšenicu napali gusari i da je oteto 12 od 19 članova posade.

Gusari ili pirati su aktivni kod obala Nigerije, Togoa i Benina i često su nasilni i naoružani. Dešava se da otmu brodove tokom nekoliko dana koliko im je potrebno da se sve uzmu iz plovila dok neke grupe oslobode brod i posadu poslije isplate otkupnine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније