Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 09. 2018. 09:24   >>  09:04 2

STUPILE NA SNAGU

Nove američke carine na uvoz iz Kine

Nove američke carine od 10 odsto na 200 milijardi dolara uvoza iz Kine jutros su stupile na snagu, predstavljajući i novi rizik za rast privrede u svijetu.Administracija predsjednika Donalda Tramp uvela je carine noćas u 00.01.

 

 

 

Peking bi trebalo, kako se očekuje, da odgovori povećanjem carina od pet ili 10 odsto na 60 milijardi američke robe.

Trampova administracija ranije je saopštila će za oko 5.000 proizvoda iz Kine od danas biti uvedene carine od 10 odsto, s tim da će 1. janaura one biti povećane na 25 odsto.

Tramp je u julu uveo carine od 25 odsto na kineske proizvode u vrijednosti od 50 milijardi dolara. Kina je tada uzvratila sa sličnim carinama i sličnom količinom američkih proizvoda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније