Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ AA ]

24. 09. 2018. 19:20   >>  19:01

NA VIJEK OD ROĐENJA

Otkrivena Mandelina statua u UN

U sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je otkrivena statua Nelsona Mandele, južnoafričkog lidera, koji je rođen prije tačno 100 godina.

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš kazao je na svečanosti kako je Mandela utjelovio najviše vrijednosti za koje se zalaže UN, kao što su mir, praštanje, suosjećanje i dostojanstvo.

Tokom dana, Mandeli će biti odata i počast na početku zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Mandela je u zatvoru proveo 27 godina tokom aparthejda, a četiri godine nakon izlaska na slobodu je postao prvi tamnoputi predsjednik Južnoafričke Republike.

Umro je 5. decembra 2013. u Johannesburgu. Sahranjen je u Kunuu, rodnom selu, na jugu zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније