Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 09. 2018. 09:29 >> 09:10

TOSKANA

Zbog velikog požara evakuisano stotine ljudi

Veliki požar izbio je tokom noći u oblasti Pize u Toskani na sjeveru Italije. Iz predostrožnosti vlasti su evakuisale na stotine ljudi, javljaju italijanski mediji.

Požar je počeo sinoć u šumovitoj oblasti Monte Sera i zbog vjetra se brzo proširio i počeo da prijeti mjestima Kalči, Montemanjo i Sano Lorenco e la Tore.

Italijanska televizija prikazuje snimke visokog plamena koji zahvata velike djelove šume.

"Razorni požar u Kalčiju. Najbliže kuće su kontaktirane", napisao je na Fejsbuku gradonačelnik mjesta Masimilijano Gimenti. On je kasnije napisao da je oko 500 ljudi evakuisano iz predostrožnosti.

U gašenju požara rano jutros uključeni su avioni i desetine vatrogasaca koji su stigli iz cijele Toskane.

"Suočeni smo s vrlo velikim požarom. Sada je najvažnije spasiti selo", rekao je za lokalnu televiziju komandant vatrogasaca Pize Ugo D'Ana, i dodao da je po njegovom mišljenju požar sigurno podmetnut.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније