Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila R.P. ]

25. 09. 2018. 10:19 >> 09:59

ZBOG NOVIH TAKSI

Kina odbija pregovore sa SAD

Kina je ocijenila nemogućim nastavak trgovinskih pregovora s SAD-om i je oštro je napala nove američke carinske takse na njene proizvode, zahtijevajući "obostrano poštovanje".

Trgovinski rat između Vašingtona i Pekinga pogoršao se u ponedjeljak stupanjem na snagu dodatnih carinskih taksi od 10 posto na kineske proizvode koje obuhvataju 200 milijardi dolara godišnjeg uvoza.

"SAD je upravo usvojio vrlo važne trgovinske restrikcije i stavio nam "nož pod grlo". Kako onda može doći do pregovora? To ne bi bili pregovori i konsultacije vođene u jednakim uslovima", izjavio je pomoćnik kineskog ministra trgovine Vang Šouven na konferenciji za medije.

Kina je najavila da će odmah odgovoriti na najnoviji potez Vašingtona oko uvođenja carinskih taksi od pet do deset posto na kineske proizvode, što predstavlja 60 milijardi dolara godišnjeg uvoza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније