Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 09. 2018. 13:32   >>  13:17

KAMP NA LEZBOSU

Premješteno oko 400 tražilaca azila

Oko 400 tražilaca azila iz prenaseljenog migrantskog kampa Morija na grčkom ostrvu Lezbos stiglo je danas u glavnu grčku luku Pirej odakle će biti prebačeni u druge kampove i centre na kopnu.

Migranti, uglavnom porodice iz Sirije, Avganistana i afričkih zemalja, stigli su u Pirej noćnim trajektom iz Lezbosa.

Oni su među oko 2.000 ljudi koje je vlada obećala da će premjestiti iz kampa Morija. Taj kamp je izgrađen da primi 3.100 ljudi, a sada je u njemu smješteno gotovo tri puta više korisnika.

Humanitarne organizacije žestoko su kritikovale uslove u kampu, navodeći slučajeve seksualnog napastvovanja, očajne sanitarne uslove i povećan broj pokušaja samoubistava među migrantima. Regionalni guverner je zaprijetio da će zatvoriti centar ukoliko vlada ne poboljša uslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније