Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

28. 09. 2018. 09:18 >> 08:59

ŠPIJUNSKA AFERA

Otkriven treći ruski agent uključen u trovanje Skripalja

Britanske bezbjednosne službe identifikovale i trećeg osumnjičenog za trovanje nervnim agensom "novičok" bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegove ćerke.

 

 


Kako piše britanski "Dejli telegraf", vjeruje se da je agent ruske vojne Glavne obavještajne uprave (GRU) posjetio engleski grad Solzberi, u kom su otrovani Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, kako bi pomogao u planiranju napada prije nego što su dvojica njegovih kolega stigli u Veliku Britaniju s nervnim gasom.

"Telegraf" navodi da na identitetu ovog čovjeka sada rade istražitelji uključeni u istragu planiranog ubistva Skripalja u martu ove godine, pri čemu je stradala i lokalna mještanka Don Sturdžis.

List navodi da se vijest o identifikovanju trećeg osumnjičenog pojavila pošto je britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio da vjeruje da su Rusi pokušali da ubiju bivšeg dvostrukog špijuna Skripalja. On je zajedno sa ćerkom Julijom pronađen u nesvjesnom stanju na klupi u Solzberiju 4. marta ove godine.

Zvanični London odmah je za to okrivio Moskvu, navodeći da se "novičok" proizvodi samo u Rusiji,što su ruski zvaničnici odmah negirali. Od tada traju zategnuti odnosi dvije zemlje, koji su rezultirali protjerivanjem diplomata.

Prethodnih dana saznalo se da je jedan od dvojice već osumnjičenih, za koje je ruski predsjednik rekao da su obični građani, zapravo visoki agent tajnih službi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније