Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Radio Slobodna Evropa, objavila B.B. ]

30. 09. 2018. 11:00 >> 10:48
2

NA MEDITERANU

"Proaktiva" nastavila da spašava migrante

Španska nevladina organizacija "Proaktiva Raširene ruke" saopšila je u subotu da nastavlja operacije spašavanja migranata na moru tokom njihovog putovanja između Libije i Italije, nakon što se većna organizacija povukla iz tog poduhvata.

Većina nevladnih organizacija napustila je tu regiju nakon što je ekstremno desničarski italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zabranio privatnim plovilima s migrantima ulazak u italijanske luke.

"Vrijeme je stiglo: Astral se vraća na centralni Mediteran", objavila je "Prioaktiva Raširene ruke" na Tviteru, misleći na jedan od dva njena broda.

"Spašavanje ljudskih života je obaveza, ne izbor", dodaju iz "Proaktive".

Prije objave ove nevladine organizacije, "Aquarius" iz SOS Mediterranee i Ljekara bez granica (MSF) bio je jedini preostali brod nevladnih organizacija na centralnom Mediteranu.

"Aquarius" je na čekanju u blizini Malte, kako bi predao malteškoj mornarici 58 migranata koje prevozi i koji bi trebali da budu primljeni u Francusku, Portugaliju, Španiju i Njemačku.

"Prebacivanje migranata s broda na brod na otvorenom moru odgođeno je zbog loših vremenskih uslova i vjerovatno će se desiti ujutru", navodi "Aquarius" u online žurnalu, prenosi dpa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније