Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 10. 2018. 08:55 >> 08:36

U ISTANBULU

Nestao novinar "Vašington posta"

Novinar "Vašington posta" nestao u Istanbulu. Turska tvrdi da se on još nalazi u konzulatu Saudijske Arabije u tom gradu. Konzulat demantuje.

U saopštenju saudijskog konzulata navodi se da njegove diplomate rade sa "turskim lokalnim vlastima da otkriju okolnosti nestanka Džamala Kašogija nakon što je napustio zgradu konzulata", prenosi AP.

Saopštenje je objavila državna saudijska novinska agencija, a nakon što je prethodno portparol turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana rekao novinarima u srijedu uveče da turske vlasti vjeruju da je saudijski novinar još u konzulatu.

"Prema informacijama koje imamo, ova osoba koja je saudijski državljanin još je u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Nemamo informacije koje to opovrgavaju", rekao je Ibrahim Kan.

Sa druge strane, "Vašington Post", Kašogijevi prijatelji i vjerenica tvrde da je on ušao u konzulat u utorak kako bi predao papire nakon čega je nestao.

Grupe za slobodu medija pozivaju Saudijsku Arabiju da osigura bezbjednost Kašogiju koji živi u egzilu u SAD, gdje piše kritičke kolumne prema vlastima u Rijadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније