Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 10. 2018. 19:17   >>  18:57

ZBOG SAJBER NAPADA

SAD: Optužnice protiv sedam agenata GRU-a

Ministarstvo pravde SAD podiglo je optužnice protiv sedam ruskih vojnih obaveštajaca za hakovanje antidoping agencija i drugih organizacija.

boxPluginImg

Prema optužnici, na meti ruske vojne obavještajne službe GRU bili su oni koji su javno podržali zabranu učešća ruskih sportista na međunarodnim takmičenjima.

Tužioci su rekli da su na meti Rusa bile kompanija za nuklearnu energiju iz Pensilvanije i međunarodna organizacija koja istražuje upotrebu hemijskog oružja u Siriji.

U optužnici se navodi da je hakovanje često sprovođeno na daljinu.

Ako ono ne bi uspjelo, hakeri su sprovodili operacije "na licu mjesta", sa obučenim članovima GRU koji putuju sa sofisticiranom opremom i koji do svojih žrtava dolaze koristeći wi-fi.

Troje među sedmoro optuženih ranije su se teretili i po optužnici specijalnog tužioca Roberta Mulera u vezi s navodnim ruskim miješanjem u izbore 2016, na kojoj je bilo 12 imena.

Na optužnici Ministarstva pravde SAD su i četiri ruska obavještajna agenta koje je ranije danas Holandija saopštila da ih protjeruje.

Britanski i australijski zvaničnici optužili su jutros rusku vojnu obavještajnu službu GRU za talas globalnih sajber napada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније