Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B.

06. 10. 2018. 09:10 >> 08:52
2

ZABRANA UVOZA

Kina: Ni barel iz SAD

Drugi najveći kupac američke nafte, Kina, potpuno je obustavila nabavku sirove nafte iz SAD-a, objavio je Rojters.

Kina je u avgustu iz Amerike uvozila 334.880 barela nafte i po tome bila drugi najveći američki kupac nakon Kanade, prenosi Seebiz.

Prekid kineskog uvoza nafte iz SAD događa se u trenutku zaoštravanja trgovinskog sukoba dvije zemlje. Odluka Pekinga da sada onemogući ulaz američkoj nafti tržištima liči na "nagli potez”, budući da „crno zlato” do sada nije bilo uvršteno ni na jedan popis robe koju Kina uzvratno carini pri uvozu iz Amerike.

Kina najviše nafte kupuje od Rusije (665.000 barela i plaća je u juanima), Saudijske Arabije i Irana. Gdje bi „azijski tigar” sada mogao potražiti zamjenu za američke barele, i kako bi Vašington mogao reagovati na ovaj prekid petro-izvoza, vrlo je neizvjesno.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније