Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 10. 2018. 15:33 >> 15:14

"POTREBNO SVJEŽEG VAZDUHA"

Makron najavio rekonstrukciju Vlade

Predsjednik Francuske Emanuel Makron najavio je rekonstrukciju Vlade nakon što je ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb podnio ostavku.

Premijer Francuske Eduard Filip mogao bi čak danas da podnese ostavku vlade, javili su francuski mediji.

Procedura predviđa da se nakon takvog poteza glasa o povjerenju vladi, u kojoj Makronova stranka ima većinu.

"Moramo da budemo vjerni našem prvobitnom projektu, ali nam je potrebno malo svježeg vazduha", rekao je predsjednik francuske skupštine Rišar Ferand.

Zvaničnici nisu ni potvrdili ni demantovali da se planira velika rekonstrukcija, ali je predsjednički izvor agencije Rojters izjavio da se na rekonstrukciji i dalje radi.

Kolomb je treći francuski ministar koji je podnio ostavku u posljednjih 30 dana. Osim njega, ostavke su podnijeli ministar za ekologiju Nikolas Ulo i miinistarka sporta Laura Flesel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније