Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 10. 2018. 17:39   >>  17:22 1

AMBASADORKA UN

Tramp potvrdio ostavku Niki Hejli

Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je danas da je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pri Ujedinjenim nacijama (UN) Niki Hejli podnijela ostavku, prenose svjetski mediji.

Američki mediji ranije su izvijestili o tome pozivajući se na zvanične izvore, a sam Tramp je najavio da će imati važnu objavu u vezi svoje "prijateljice" Niki Hejli.

Tramp i Hejli su danas pred novinarima u Bijeloj kući potvrdili da je američki predsjednik prihvatio njenu ostavku.

Tramp je rekao da "Niki odlazi na kraju godine". On je rekao da je obavila "izvanredan posao" i da može da se vrati u administraciju u drugoj ulozi, da "može da bira" šta želi.

Četrdesetšestogodišnja Hejli je rekla da u ovom trenutku nema planove za dalje. Ona je demantovala izvještaje da planira da se kandiduje za predsjednika na izborima 2020.

Tramp je rekao da je ona "vrlo posebna" osoba koja "razumije stvari" i dodao da mu je ona prije šest mjeseci rekla da bi možda željela da se odmori neko vrijeme.

Američki predsjednik je rekao da su oni zajedno "riješili mnogo problema".

Hejli je imenovana na dužnost u UN u novembru 2016.

Prije nego što je došla na mjesto ambasadorke u UN ona je bila guvernerka Južne Karoline, prva žena koja je bila izabrana na to mjesto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније