Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2018. 11:01   >>  10:40

DVIJE GODINE NAKON SMRTI

Poštanska markica s likom Fidela Kastra

Kubanska pošta izdala je markicu s likom oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, skoro dvije godine od njegove smrti.

Na markici, koja košta oko 90 centi kubanskog pezosa, prikazan je Kastro i u pozadini kubanska zastava.

"To je prva poštanska markica s likom Kastra od njegove smrti" u novembru 2016. godine, saopštilo je Ministarstvo za komunikacije.

Markica koju je zvanično izdala pošta grada Manzaniljo na istoku Kube, dio je nacionalne komemoracije i obilježavanja 150 godina od početka borbe nezavisnosti Kube od Španije.

Fidel Kastro preminuo je 25. novembra 2016. godine u 91. godini. Sahranjen je na groblju u gradu Santijago de Kuba gdje je prije oko 60 godina počela Kubanska revolucija.

Fidel je svom bratu na samrti rekao da ne želi stvaranje kulta ličnosti zbog čega je Raul nekoliko mjeseci kasnije usvojio zakon prema kojem se zabranjuje dizanje spomenika u čast preminulom ocu Kubanske revolucije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније