Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

10. 10. 2018. 14:23 >> 14:05

BLIŽI SE FLORIDI

Uragan Majkl ojačao na kategoriju četiri

Uragan Majkl koji se kreće ka obalama američke jugoistočne države Floride ojačao je u kategoriju četiri, javio je jutros američki Nacionalni centar za uragane koji je označio tu oluju "izuzetno opasnom".

Uragan je praćen naletima vjetra od 210 kilometara na sat i treba danas da stigne do američke obale kod Floride, prenosi agencija Frans pres.

Oluja je vrlo brzo prerasla iz tropske depresije u uragan opasne jačine. Očekuje se da će kad stigne do Floride biti jedan od najtežih uragana koji je zabilježen u toj oblasti, s opasnim plimnim talasima koji mogu da dostignu do četiri metra.

Kako prenosi AP zvaničnici Floride javili su da je oko 375.000 ljudi duž obala Meksičkog zaliva ili dobilo naređenja da se evakuiše ili im je preporučeno da se evakuišu. Ipak se strahuje da neki nijesu poslušali pozive da se sklone od ove oluje koja se brzo kreće preko toplih voda Meksičkog zaliva.

Zabrinuti meteorolozi kažu da uragan ima potencijal da postane jedan od najtežih oluja u istoriji tog dijela Floride.

Šerif okruga Frenklin koji se nalazi blizu ugrožene obale, A.J. Smit rekao je da su njegovi pomoćnici išli od vrata do vrata u nekim mjestima da pozivaju ljude da se evakuišu.

Uragan Majkl bi mogao da donese oko 30 centimetara kiše u nekim mjestima duž obale Floride prije nego što se vrati nazad na more tokom narednih nekoliko dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније