Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, agencije; Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2018. 10:14 >> 10:01

FLORIDA

"Majkl" odnio dva života

Uragan Majkl pogodio je sjeverozapad Floride i izazvao poplave i štetu, a stradale su najmanje dvije osobe.

Više od 400 hiljada privatnih domova i poslovnih prostora u saveznim američkim državama Floridi, Džordžiji i Alabami ostalo je bez struje nakon što je ta oluja u srijedu pogodila sjeverozapadno kopno Floride.

Prva žrtva na Floridi bio je muškarac na kojeg je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće, potvrdila je portparolka šerifa okruga Gadsden te savezne američke države, a prenosi agencija Reuters.

Druga žrtva je, kako javlja CNN, dječak iz savezne države Džordžije. Obojica su preminuli nakon što je na njih palo stablo usljed jakih udara vjetra.

Na obali, u Panama Sitiju, kretanje je izuzetno otežano zbog brojnih srušenih stabala i djelova ruševina a materijalna šteta je velika.

Majkl je najjači uragan koji je pogodio kontinentalni dio SAD od uragana Metju, 1992. godine.

Dok se kreće preko Floride, Majkl je oslabio u drugu kategoriju ciklona, ali i dalje postoji opasnost od poplava i vjetra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније