Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

11. 10. 2018. 09:52   >>  09:42 7

TAJNI DOKUMENTI

NATO obećao Gorbačovu da se neće širiti

Postoji dokaz da je NATO obećao predsedniku Sovjetskog Saveza Mihailu Gorbačovu da se neće širiti ka istoku, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

Ona je dodala da dokaz postoji iako generalni sekretar Sjevernoatlantske alijanse Jens Stoltenberg tvrdi suprotno.

"Nema pisanih garancija i ništa nije potpisano, ali se 'džentlmenski sporazum' jeste dogodio. Druga je stvar što su svi to zaboravili i ne žele da se toga sjećaju, ali se to jeste dogodilo", istakla je Zaharova, prenosi Tass.

Dokazi se, navela je portparolka ruskog Ministarstva, nalaze među arhiviranim materijalom sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti u SAD.

"Na sastanku u februaru, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uručio je Stoltenbergu niz izvoda iz tih dokumenata. Mislim da je od februara Stoltenberg imao dovoljno vremena da to pročita", rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, neke zapadne zemlje se pretvaraju da takva obećanja nikada nijesu data.

"Nažalost, takav stav čak još više snižava nivo povjerenja u njih i pokazuje istinsku vrijednost drugih obećanja koja su dali i trenutno daju nama ili nekom drugom", zaključila je Zaharova.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније