Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2018. 18:31   >>  18:10 1

NESTANAK NOVINARA

Tramp: Teška kazna Rijadu ako je kriv

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će Saudijska Arabija biti "teško kažnjena" ako je odgovorna za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija, ali je isključio mogućnost ograničenja prodaje oružja.

"Za sada oni (Saudijci) demantuju umiješanost i to energično. Da li bi oni mogli da budu odgovorni? Da", rekao je Tramp u izjavi za američku televizijsku mrežu Si Bi Es (CBS).

Američki predsjednik je rekao da, ukoliko se utvrdi odgovornost Rijada za nestanak novinara, onda će uslijediti "teška kazna".

Tramp nije precizirao kakva bi to kazna bila.

Džamal Kašogi nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra da uzme dokumente potrebne za vjenčanje. Turska policija i brojni mediji vjeruju da je ubijen u konzulatu.

Kašogi (59) prošle godine je otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti među kojima vojnu intervenciju u Jemenu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније