Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

14. 10. 2018. 12:26 >> 12:06

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

U Izmiru poginula 22 migranta

Najmanje 22 osobe, među kojima ima i djece, poginule su, a 13 je povrijeđeno danas kada je kamion koji je prevozio migrante sletio u kanal u zapadnoj turskoj pokrajini Izmir, javlja agencija Anadolija.

Kamion se zaustavio 20 metara ispod autoputa nakon što je probio ogradu. Vozač kamiona, koji je teško ozlijeđen, izgubio je kontrolu nad vozilom oko osam sati po lokalnom vremenu.

U njemu su bili strani migranti koji su platili krijumčarima da ih prevezu brodom do grčkog ostrva Samosa. Nije poznato iz koje su zemlje migranti.

Kancelarija državnog tužioca u Menderesu, pokrenula je istragu o nesreći.

Turska je postala jedna od glavnih tačaka ulaska miliona migranata koji morem nastoje da se dokopaju teritorija EU-a, mnogi bježeći pred sukobima na Bliskom istoku i Africi.

Priliv izbjeglica dramatično je smanjen dogovorom Ankare i EU-a 2016, nakon što su stotine gubile živote prelazeći do grčkih ostrva koji su nekoliko kilometara udaljeni od turske obale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније