Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2018. 18:08 >> 17:57

S.ARABIJA TRAMPU

"Rijad će odgovoriti na svaku prijetnju"

Saudijska Arabija je danas upozorila da će odgovoriti na svaku prijetnju i eventualnu mjeru, poslije izjave predsjednika SAD Donalda Trampa da će "žestoko kazniti" Rijad ako se ustanovi njegova odgovornost za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Saopštenje koje je objavila državna novinska agencija Saudijske Arabije uslijedilo je pošto je na berzi u toj zemlji danas zabilježen pad od sedam odsto, navodi Asošiejted pres.

"Saudijska Arabija odbacuje sve prijetnje i pokušaje podrivanja, bilo ekonomskim sankcijama i političkim pritiskom, ili ponavljanjem lažnih optužbi. Ako protiv Saudijske Arabije bude preduzeta bilo kakva mjera, ona će odgovoriti jače", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ne pominje direktno nestanak Kašogija, za kog turski zvaničnici vjeruju da je ubijen i isječen na komade kada je 2. oktobra došao u saudijski konzulat u Istanbulu, po dokumenta koja su mu potrebna za ženidbu.

Saudijski zvaničnici odbacuju te tvrdnje kao "neosnovane", ali nijesu iznijeli nijedan dokaz da je Kašogi napustio konzulat.

Tramp je rekao da će Rijad biti "teško kažnjen" ukoliko se ustanovi njegova odgovornost za nestanak Kašogija, kolumniste Vašington posta.

"Ispitaćemo detaljno taj slučaj i biće žestoke kazne. U ovom trenutku oni negiraju (da su odgovorni za nestanak Kašogija) i negiraju to odlučno. Da li bi mogli da budu krivi? Da", rekao je Tramp u intervjuu za Si-Bi-Es koji će danas biti emitovan.

Kašogi (59) je od prošle godine živio u SAD, gdje se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније