Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

15. 10. 2018. 08:05 >> 07:50
1

GODIŠNJICA POBUNJENIČKE ARMIJE

Centrom Kijeva marširalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi promarširalo je kroz centar Kijeva obilježavajući godišnjicu osnivanja Ukrajinske pobunjeničke armije, formirane tokom Drugog svjetskog rata.

Kako javlja AP, oko 1.000 policajaca bilo je raspoređeno na ulicama.

Do koškanja je došlo kada su učesnici marša pokušali da unište spomenik iz sovjetskog vremena koji stoji ispred parlamenta, a specijalci ih u tome spriječili.

Marš u Kijevu održava se u vrijeme kada raste zabrinutost u vezi sa radikalnim desničarskim ukrajinskim nacionalistima, koji napadaju Rome, pripadnike LGBT populacije i aktiviste za prava žena.

UPA je formirana 14. oktobra 1942. godine, kao paravojna formacija koja se tokom Drugog svjetskog rata borila protiv sovjetske armije, ponekad u saradnji sa nacističkim snagama, podsjeća AP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније