Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

15. 10. 2018. 22:16 >> 22:00

TURNEJA PO PACIFIKU

Hari i Megan stigli u Sidnej

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan stigli su danas u Sidnej na počektu 16-odnevne turneje po zemljama Pacifika, prvog velikog inostranog putovanja od vjenčanja u maju.

Pored Australije britanski par će posjetiti Fidži, Tongu i Novi Zeland, članove Komonvelta.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su stigli diskretno po kiši poslije vikenda u Britaniji tokom koga je uz veliku pompu u Vindzoru održano vjenčanje princeze Juženi, unuke kraljice Elizabete druge, i njenog partnera Džeka Bruksbenka.

Par koji je iz Britanije dopoutovao na letu australijske aviokompanije Kvantas primijećen je kako opušteno odlazi s aerodroma u Sidneju.

Kraljica Elizabeta Druga je i dalje zvanično australijski šef države. Vlast britanske krune nad Australijom je u mnogome simboličan. Kraljica Elizabeta je vrlo popularna među Australijancima, međutim po mišljenju nekih monarhija je samo anahroni ostatak britanske kolonijalne vlasti.

Zvanična posjeta Harija i Megan počinje sjutra u Sidneju kada će ih primiti generalni guverner Piter Kosgrov, prije nego što se upoznaju s dvije koale u zoološkom vrtu Taronga.

Oni će takođe prisustvovati Igrama Inviktus, sportskom takmičenju za ranjenje vojnike iz cijelog svijeta, čijem pokretanju je doprinio princ Hari. Poslije toga će se sastati s australijskim premijerom Skotom Morisonom.

Posjetu pažjivo prate britanski i australijski mediji koji primjećuju najsitnije pokrete 37-ogodišnje Megan čiji ulazak u britansku kraljevsku porodicu je donio dah svježine.

Hari i Megan će 23. oktobra otputovati za Fidži zatim za Tongu 25. oktobra prije nego što završe putovanje na Novom Zelandu. Oni će na Novom Zelandu prisustvovati proslavi 125-godišnjice od kada su žene dobile pravo glasa u toj zemlji, koja je to učinila prva na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније