Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 10. 2018. 09:06   >>  09:03

OKONČAN PRETRES

Saudijska Arabija sprema priznanje ubistva novinara

Saudijska Arabija priprema izvještaj u kojem će priznati da je saudijski novinar Džamal Kašogi greškom ubijen tokom ispitivanja u konzulatu te zemlje u Istanbulu, objavio je CNN, pozivajući se na dva izvora.

Turski i saudijski timovi koji istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija, rano jutros su izašli iz zgrade Konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu poslije devetosatnog pretresa, izjavio je očevidac Rojtersu.

Kako navodi CNN, u izvještaju, koji priprema Saudijska Arabija, se navodi da je Kašogijeva smrt rezultat "ispitivanja koje je krenulo naopako", a čiji je cilj trebalo da bude njegova otmica iz Turske.

Prema jednom izvoru, u izvještaju će biti zaključeno da je operacija izvedena bez zvanične dozvole i da će umješani snositi odgovornost.

Međutim, jedan od izvora je naveo da je izvještaj još u pripremi i da bi moglo da dođe do promjene.

Kašogi, kolumnista Vašington posta, nestao je kada je 2. oktobra došao u saudijski konzulat u Istanbulu po dokumenta koja su mu potrebna za ženidbu.

Turske vlasti su optužile Rijad da je Kašogi ubijen i isječen na komade u konzulatu, što su saudijski zvaničnici negirali.

Kašogi (59) je od prošle godine živio u SAD, gdje se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније