Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

18. 10. 2018. 08:39 >> 08:17

BLANS KRVAVOG PIRA

Na Krimu 20 mrtvih, 44 u bolnici

Broj žrtava u jučerašnjem napadu na koledž u Kerču na Krimu porastao je na 20, saopštila je ministarka zdravlja Rusije Veronika Skvorcova. Na Krimu je proglašena trodnevna žalost.

"Poginulo je 20 osoba, među kojima 15 studenata i pet zaposlenih na fakultetu. Od 15 stradalih studenata, 11 je bilo maloljetno", rekla je Skvorcova, a prenosi Tass. Ministarka je navela da je hospitalizovano 44 ljudi i da su zadobili "različit stepen povreda".

Lokalni zvaničnik Diljaver Melgazijev izjavio je za Tass da su sve žrtve identifikovane. Identifikovan je i ubica - student Vladislav Rosljakov, osamnaestogodišnjak.

Rosljakov je prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente prije nego što se ubio.

Uprkos prvim ocjenama da se radi o terorističkom aktu, vlasti su juče saopštile da se slučaj vodi kao masovno ubistvo.

Ruski istražni komitet navodi da su svi ubijeni u napadu stradali od prostrelnih rana, iako je prethodno bilo informacija da se dogodila eksplozija bombe ručne proizvodnje.

Na Krimu je proglašena trodnevna žalost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније