Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

18. 10. 2018. 13:03   >>  12:42

U TURSKOJ

Pet osoba osumnjičeno za ubistvo Kašogija

Turska policija identifikovala je pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je "Dejli sabah" pozivajući se na izvještaje američkih medija.

Jedan od osumnjičenih je Maher Abdulaziz Mutreb koji ima bliske veze sa saudijskim princom, kako pokazuju fotografije na kojima se vidi sa princem u Madridu i Parizu, piše "Njujork tajms".

Inače, turski istražitelji izvršili su pretres rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, u okviru istrage nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija kojem se gubi svaki trag od 2. oktobra nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Rojters navodi da je sinoć pretres trajao gotovo devet sati, nakon čega je tim istražitelja napustio rezidenciju.

Američki predsjednik Donald Tramp, izjavio je da SAD traže od Turske audio i video snimke vezane za nestalog saudijskog novinara "ako uopšte postoje".

Istovremeno, Tramp je Saudijsku Arabiju nazvao važnim saveznikom, istakavši da je ta zemlja značajan kupac američkog vojnog izvoza, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније