Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2018. 23:02   >>  22:39 1

U PARIZU

Preko 60 lidera na obilježavanju kraja Prvog svjetskog rata

Više od 60 šefova država i vlada, medju kojima Donald Tramp i Vladimir Putin, prisustvovaće u Parizu 11. novembra na obilježavanju 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, dan poslije simbolične ceremonije na mjestu gdje je potpisano primirje a na kojem će prisustvovati predsjednik Francuske Emanuel Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Makron će prije toga od 4. do 9 novembra obići glavna mesta sukoba tokom Prvog svjetskog rata u Francuskoj, saopštila je danas Jelisejska palata i dodala da će Makron u prisustvu više od 60 lidera održati govor u nedjelju 11. novembra ispred Trijumfalne kapije u Parizu.

Lideri će potom prisustvovati Forumu za mir koji će simbolično otvoriti kancelarka Merkel u cilju da se taj skup održava svake godine u Parizu kao promovisanje "reformisanog i obnovljenog multilateralizma".

Makron i Merkelova će dan ranije, 10. novembra, posetiti mjesto na sjeveru Francuske gdje je potpisano primirje.

Primirje su 11. novembra 1918. godine potpisale Njemačka i savezničke snage u vagonu u šumi u Kompjenju, čime je završen Prvi svjetski rat.

Lokalne vlasti u cijeloj Francuskoj pozvane su da se oglase zvonima 11. novembra u 11.00 kad je potpisano primirje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније