Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 08. 2013. 19:41   >>  19:41

I DALJE PROBLEM

Opra u Švajcarskoj bila izložena rasizmu

Slavna američka TV voditeljka i jedna od najbogatijih žena na svijetu Opra Vinfri tvrdi da je bila izložena rasističkom napadu u jednoj luksuznoj prodavnici u Švajcarskoj, prenosi agencija Anadolija.

Opra je posjetila luksuznu prodavnicu kako bi kupila torbu za prisustvo vjenčanju poznate pjevačice Tine Tarner. Kada je izabrala jednu torbicu, Vinfri je dobila odgovor da je ta torba "preskupa za nju", nakon čega je napustila prodavnicu.

Nakon jednomjesečnog ćutanja, Vinfri je na američkoj televiziji CBS potegla pitanje rasizma, poručivši da je to i dalje problem u modernom svijetu.

Nakon ove izjave, Turistički organizacija Švajcarske objavila je saopštenje u kojem se izvinjava Vinfri, ističući da je prodavačica pogrešno postupila i da im je žao zbog takvog iskustva.

Podsjećamo, Opra Vinfri je prošle godine zaradila oko 77 miliona dolara. Njen program se ne emituje u Švajcarskoj.

Njene tvrdnje su došle u jeku političkog sukoba u Švajcarskoj oko planova nekih gradova da tražiocima azila zabrane pristup javnim mjestima poput bazena i knjižara. Tamošnje organizacije za ljudska prava tu ideju nazvale su aparthejdom.

U Švajcarskoj je sada oko 48.000 tražilaca azila, dvostruko više nego što je prosjek u drugim evropskim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније