Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

19. 10. 2018. 13:46 >> 13:25

KAŽE DA NIJE NAMJERAVAO

Mladić priznao ubistvo bugarske novinarke

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove priznao je ubistvo, ali je rekao da nije namjeravao.

S lisicama na rukama i okružen policijom, 21-godišnji Severin Krasimirov dao je izjavu novinarima ispred sudnice gdje je došao zbog saslušanja.

"Mnogo žalim. Ne mogu da vjerujem da sam uradio to", rekao je Krasimirov za ubistvo Marinove.

Njegov advokat je tražio da saslušanje bude iza zatvorenih vrata, ali je sud u gradu Ruse odbacio zahtjev. Pošto se Krasimirov obratio medijima, advokat mu je prišao i rekao da ne govori.

Prije toga, Krasimirov je rekao da je 6. oktobra bio pod uticajem alkohola i droge kada je ušao u spor sa ženom koju nije poznavao. On je rekao da ju je udario u lice i bacio u žbunje, ali da se ne sjeća šta se desilo poslije toga.

"Štagod dobio, čak i ako je doživotni zatvor, odslužiću", rekao je na pitanje kakvu kaznu zaslužuje.

Tijelo Marinove je pronađeno kod Dunava u gradu Ruse 6. oktobra. Istražitelji kažu da je silovana, udarena u glavu i zadavljena.

Zasad, istražitelji odbacuju navode da je 30-godišnja novinarka ubijena zbog svog rada, između ostalog istraživanja navoda o korupciji.

Krasimirov je u srijedu izručen u Bugarsku iz Njemačke gdje mu živi majka. Uhapšen je 9. oktobra blizu Hamburga po evropskoj potjernici.

Okružni sud u Ruseu je naložio da bude u pritvoru do suđenja za ubistvo i silovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније