Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

21. 10. 2018. 16:00 >> 15:33

OPTUŽUJU RUSIJU

London podržao Trampa u povlačenju iz sporazuma s Rusijom

Britansko Ministarstvo odbrane, saopštilo je da u potpunosti podržava američku odluku o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnom naoružanju s Rusijom, postignutim tokom Hladnog rata, prenijela je agencija AP.

Britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson, optužio je Rusiju za kršenje tog sporazuma o kontroli oružja, pozivajući Kremlj da riješi to pitanje.

Američki predsjednik Donald Tramp, izjavio je kasno sinoć, da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su pijre 30 godina, u sovjetsko vrijeme, potpisali Vašington i Moskva.

Tramp je rekao da je Rusija prekršila sporazum, ne navodeći druge detalje.

Sporazum o nuklearnom oružju srednjeg dometa 1987. godine potpisali su Ronald Regan i Mihail Gorbačov. Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz vremena Hladnog rata zabranjuje čitavu klasu oružja - krstareće rakete lansirane sa zemlje s dometom od 500 do 5.500 kilometara.

Rusija je potom reagovala ocjenjujući da američko povlačenje predstavlja "opasan korak", prenijela je agencija Frans pres.

"To bi bio veoma opasan korak, siguran sam u to. Međunarodna zajednica to neće shvatiti i čak će to osuditi", rekao je zamjenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

Sporazum je značajan za međunarodnu i nuklearnu bezbjednost, kao i za održavanje strateške stabilnosti, rekao je Rjabkov i dodao da se SAD ponašaju "nespretno i grubo" jednostranim povlačenjem iz međunarodnih sporazuma.

Rjabkov je osudio američke optužbe da Rusija krši sporazum, insistirajući da ga "strogo poštuje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније