Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 10. 2018. 21:43   >>  21:22

ERDOGAN O KAŠOGIJU

"U utorak ću iznijeti detalje istrage"

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u utorak objaviti detalje turske istrage o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

U današnjem obraćanju pristalicama u Istanbulu, Erdogan je rekao da Turska traži pravdu i da će o tom slučaju "detaljno" govoriti članovima vladajuće stranke u Parlamentu, prenosi Asošiejted pres.

Saudijska Arabija je juče saopštila da je Kašogi umro tokom "tuče" u konzulatu i da je zbog toga uhapsila 18 osoba, ali nije priznala tvrdnje Ankare da je novinar mučen, ubijen i raskomadan, a njegovo telo sakriveno.

Rijad nije priznao ni navode provladinih medija u Turskoj da je grupa od 15 osoba poslata iz Saudijske Arabije u Istanbul da ubije Kašogija koji je poslednji put vidjen 2. oktobra, kako ulazi u saudijski konzulat po dokumenta za ženidbu.

Brojne zemlje i medjunarodne organizacije izrazile su sumnju u verodostojnost tvrdnji Rijada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније