Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 10. 2018. 08:59   >>  08:37 1

SAUDIJSKI MINISTAR

Ubistvo Kašogija ogromna greška

Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Džubeir rekao je da je saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen u "neovlašćenoj operaciji", prenio je Bi-Bi-Si (BBC).



 

 

U intervjuu Foks njuzu, šef saudijske diplomatije je naveo da je smrt novinara bila "ogromna greška" i odbacio navode da je moćni saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman naredio ubistvo Kašogija.

Al-Džubeir je u izjavi incident nazvao ubistvom. On je naveo i da Saudijska Arabija ne zna gdje se nalazi Kašogijevo tijelo."Odlučni smo da saznamo sve činjenice. I odlučni smo da kaznimo odgovorne za ubistvo.

Pojedinci koji su to učinili prekoračili su svoja ovlašćenja. Očigledno je došlo do ogromne greške a grešku je zakomplikovao pokušaj da se to sakrije", rekao je on.

Saudijska Arabija je bila pod pritiskom da objasni šta se desilo, budući da je najprije tvrdila da je Kašogi živ.On je posljednji put viđen kada je ulazio u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra.

Turski zvaničnici vjeruju da je Kašogija, poznatog kritičara saudijske vlade, u zgradi ubio tim saudijskih agenata.Rijad je u početku navodio da je novinar napustio konzulat ali je u petak priznao da je Kašogi mrtav, ubijen u tuči. Ta tvrdnja je naišla na skepsu.

"Čak ni vrh naše obavještajne službe nije znao za to", naveo je ministar.Saudijska Arabija je saopštila da je uhapsila 18 ljudi, smijenila dva saradnika prestolonasljedika i formirala tijelo pod njegovim vođstvom koje treba da reformiše obavještajnu službu.I kralj Salman i prestolonasljednik su juče izjavili saučešće sinu ubijenog novinara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније