Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 10. 2018. 18:33   >>  18:13

U ISTANBULU

Otvoren aerodrom koji treba da bude najveći na svijetu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan otvorio je danas novi aerodrom u Istanbulu, koji bi trebalo da bude najveći na svijetu.

Aerodrom počinje da radi danas, na 95. godišnjicu osnivanja turske republike, ali će prvobitno raditi ograničeno, prenio je AFP. Do kraja godine, Istanbulski novi aerodrom, kako mu je privremeno ime, zamijeniće Međunarodni aerodrom Ataturk.

"Nadam se da će aerodrom koristiti našem regionu i cijelom svijetu", rekao je Erdogan

Aerodrom na Crnom moru bi u prvoj fazi trebalo da ugosti 90 miliona putnika godišnje, a 200 miliona kada bude završen za 10 godina.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (Human Rights Watch) saopštila je da su projekat obilježili "izvještaji o nesrećama i hapšenjima radnika koji protestuju". Ta organizacija je navela da je najmanje 38 radnika poginulo na izgradnji novog aerodroma u posljednje tri godine, prenio je AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније