Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

01. 11. 2018. 21:10 >> 20:47

MAKEDONIJA I GRČKA

Obnovili letove nakon više od deset godina

Makedonija i Grčka obnovile su direktan avionski let između glavnih gradova, poslije više od deset godina.

Prvim letom iz Atine u Skoplje je doputovao i makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani, kojeg je na atinskom aerodromu simbolično ispratio zamjenik grčkog minstra za spoljne poslove i evropska pitanja Jorgos Katrugalos.

Avioni Olimpik ervejza, ćerke firme najveće grčke aviokompanije Idžijan erlajn na liniji Atina-Skoplje će u zimskom redu letjenja saobraćati dva puta sedmično - utorkom i četvrtkom. Prvi let na obnovljenoj liniji je obavljen turbo-elisnim avionom "daš 8-400" sa 78 sjedišta.

Direktni letovi između Skoplja i Atine su obavljani izmedju 2003. i 2007, ali su prekinuti kada je prethodna konzervativna vlada Makedonije aerodromu u Skoplju dala ime "Aleksandar Veliki", što je naljutilo Atinu.

Vlada socijaldemokrate Zorana Zaeva u februaru je na početku finalne faze rješavanja višedecenijskog spora oko imena kao znak dobre volje odlučila da aerodrom opet nazove Međunarodni aerodrom "Skoplje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније