Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 11. 2018. 23:30   >>  23:06

PAKISTAN

"Otac talibana" ubijen nožem u svojoj kući

Istaknuti pakistanski mula Maulana Samiul Hak, poznat i kao "otac talibana", ubijen je u napadu nožem u svojoj kući u gradu Ravalpindiju, javili su njegova porodica i pakistanska policija.

Hakov sin Hamidul Hak rekao je da je njegov otac ubijen danas. Portparol Jusaf Šah rekao je da se za sada ne zna identitet ni motiv napadača.

Hak je bio na čelu ogranka partije Džamijat-e-Ulema Islam.

Vjerski učenjak je osnivač čuvenog seminara Hakanija gdje su desetine avganistanskih vođa bili školovani. Među njima su bivši vođa avganistanskih talibana Mula Omar i bivši vođa mreže Hakani, Džalaludin Hakani.

Njegova škola nalazi se u gradu Akora Katak u provinciji Kajber-Pahtunkva, koja se graniči s Avganistanom.

Policija je javila da su prenijeli Hakovo tijelo u bolnicu i da policija još istražuje slučaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније