Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

05. 11. 2018. 23:18 >> 22:55
1

ZBOG KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA

EU opozvala ambasadora iz Tanzanije

Evropska unija je danas opozvala svog ambasadora iz Tanzanije zbog " pogoršanja situacije na području ljudskih prava i vladavine prava", precizirajući da su u toj istočnoafričkoj zemlji lokalni zvaničnici prošle nedjelje pozivali na hapšenje homoseksualaca.

U izjavi koja je ponedjeljak dostavljena Asošijetid presu danas kaže se da će EU napraviti široku kritičku analizu odnosa sa Tanzanijom.

U izjavi EU se ne pominju pojedinačni slučajevi ali se pretpostavlja da postoji strah od mogućeg predstojećeg obračuna sa homoseksualcima nakon što je komesar Dar el Salama Paul Makonda pozvao Tanzanijance da špijuniraju osumnjičene homoseksualce i lezbejke i da prijave njihove aktivnosti.

Makonda je na prošlonedjeljnoj konferenciji za medije izjavio da je njegov cilj da eliminiše homoseksualizasm i prostituciju u Tanzaniji i dodao da su građani već poslali policiji 200 imena osoba za koje smatraju da su homoseksualci.

Inače, homoseksualizam je u Tanzaniji, kao i mnogim afričkim zemljama, zabranjen i često se definiše kao "uvoz sa Zapada".

Tanzanijska vlada je u međuvremenu saopštila da je ono što je iznio Makonda njegovo lično mišljenje, da to nije stav vlade i dodala da se ta zemlja pridržava svih sporazuma o ljudskim pravima.



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније