Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

06. 11. 2018. 21:21 >> 20:59

KRIZNI SEPTEMBAR

Najniža stopa nezaposlenosti u EU od 2000. godine

Stopa nezaposlenosti u Evropskoj uniji u septembru ove godine iznosila je 6,7 posto, i najniža je od januara 2000.godine pokazuje izvještaj Eurostata.

U septembru je u EU bilo nezaposleno 16,57 miliona građana, od čega 13,15 miliona u eurozoni, procjenjuje Eurostat. U poređenju sa avgustom, broj nezaposlenih osoba smanjio se za 35 hiljada u EU, dok je u eurozoni povećan za 2.000.

Među zemljama članicama EU, najnižu stopu nezaposlenosti u septembru je zabilježila je Češka, od 2,3 posto. Slijede Njemačka i Poljska, sa stopom od 3,4 posto.

Najvišu nezaposlenost bilježe Grčka i Španija, 14,9 posto.

Najveći pad nezaposlenosti na godišnjem nivou zabilježen je na Kipru, sa 10,2 posto na 7,4 posto, a potom u Hrvatskoj, sa 10,5 na 8,2 posto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније