Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2018. 17:59   >>  17:35

VRIJEDNO 550 MILIONA

Venecuela želi da vrati svoje zlato iz Britanije

Vlada Venecuele želi da vrati oko 550 miliona dolara u zlatnim polugama iz Banke Engleske zbog sve većeg pritiska američkih sankcija.

Karakas planira da vrati tone zlata koje čuva u Velikoj Britaniji, prenosi B92.

Međutim, regulatorne vlasti u Britaniji pokušavaju navodno da razjasne šta Venecuela planira da uradi sa zlatom.

Venecuela se trenutno bori sa jednom od najgorih ekonomskih kriza u istoriji, skoro milion građana bilo je primorano da se odseli u susjedne zemlje.

Karakas drži svoje rezerve zlata u susjednim bankama, što je uobičajena praksa za zemlje u razvoju. Venecuelanski lider socijalista Hugo Chavez vratio je 2011. godine skoro 160 tona zlata iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i nekih evropskih zemalja.

Od 2014. godine, Venecuela koristi zlato kao garant za dobijanje kredita od međunarodnih zajmodavaca. Kao rezultat toga, rezerve zlata su iscrpljene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније