Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

07. 11. 2018. 22:27   >>  22:05 1

ZVANIČNO

"Merkelova broj dva" kandidat za lidera CDU

Anegret Kramp-Karenbauer, predstavljena kao nasljednica kancelarke Angele Merkel, danas je zvanično podnijela kandidaturu za vođstvo Hrišćansko demokratske unije (CDU).

Kandidatkinja, u medijima poznata kao AKK, ali i kao "Merkelova broj dva" ili "Merkelova bis", od februara je generalna sekretarka CDU i jedan je od favorita njemačke kancelarke koja je krajem oktobra napustila čelo stranke.

Anegret Kramp-Karenbauer (56) danas je odala priznanje kancelarki piriznajući da se njena era završava.

"Danas je jasno da Angeli Merkel treba da zahvalimo za mnoge stvari", rekla je ona i dodala da će ići njenim koracima. "Prethodnici su nam uvijek tu", dodala je kandidatkinja koju njeni protivnici kritikuju za nedostatak harizme.

Kramp-Karenbauerova je rekla da želi da "otvori novo poglavlje" u kontinuitetu, dok njeni glavni protivnici Fridrih Merc i Jens Span žele jasno da "okrenu drugu stranu" pominjući obnovu i novi početak.

Ona je kao priorite navela bezbjednost, ekonomski prosperitet, oživljavanje evropskog projekta kao i pitanja digializacije i integracije u kontekstu potiskivanja rastuće popularnosti ekstremne desnice.

Oko 1.000 delegata stranke će 7. i 8. decembra na kongresu u Hamburgu birati novog lidera CDU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније