Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

07. 11. 2018. 23:45 >> 23:21
2

JEVREJSKI STUDENTI

Obilježena 80. godišnjica Kristalne noći

Jevrejski studenti u Berlinu obilježili su danas 80. godišnjicu "Kristalne noći", kada su nacisti sprovodili teror nad Jevrejima po čitavoj Njemačkoj.

Grupa od oko 30 studenata iz Jevrejske tradicionalne škole danas je zapalila svijeće i čitala molitve, dok ih je rabin Jehuda Tajhtal pozvao da zajednički prevaziđu njemačku prošlosti izgradnjom stabilne budućnosti za Jevreje u toj zemlji.

Ove nedjelje se navršava 80 godina od kada su nacisti 9. novembra 1938. ubili najmanje 91 osobu, spalili na stotine sinagoga i jevrejskih kuća, namjerno uništili 7.500 jevrejskih radnji i uhapsili skoro 30.000 jevrejskih muškaraca.

Tajhtal, vođa jevrejske organizacije "Šabad" u Berlinu, rekao je da je odgovor na "mrak i zlo prošlosti" stvaranje obrazovnog sistema u sadašnjosti i budućnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније